Ismerj meg egy szuper új módszert a mosáshoz

Amikor azt hiszed, hogy már nem tud senki újat mondani neked a mosással kapcsolatban, és rájössz, hogy tévedtél. Történt már veled hasonló?                   Én ezt éltem meg, amikor először halottam a mosókendőről.

Először azt hittem, hogy a színfogó kendőt takarja a mosókendő kifejezés, ami felfogja a mosás során kioldódott színanyagot, így megelőzi, hogy a ruhák összefogják egymást.

De jött a felismerés, hogy két külön termék is létezik hasonló elnevezéssel.

Mit is jelent a mosókendő, miért szuper megoldás a mosáshoz, hogyan működik, és milyen előnyei, esetleg hátrányai vannak a hagyományos mosóporokkal szemben?

Tömören megfogalmazva a mosókendő lapokba zárt mosószer.

Ha gondot jelent a nagybevásárlás, és szeretnéd megspórolni magadnak a cipekedést, mert nem kellemes az 5-10 kg-os mosóport hazaszállítani, akkor érdemes megfontolnod, hogy kipróbálod.

A mosást egyszerűbbé, gazdaságosabbá teszi, hiszen az adagolása egyszerű, így pénzt takaríthatsz meg. Kis mosáshoz a kendő fele is elég, nagyobb adagnál mehet a mosógépbe egy egész kendő. A letépett kendőt a legegyszerűbb a mosógép dobjába tenni, még mielőtt beleraknád a mosást, de kisebb darabokra tépve a mosószeres fiókba is teheted.

A mosókendőkhöz nem szabad öblítőt tenni. Természetesen puhává teszi a ruhákat, ezenkívül kellemes illatot hagy maga után, így nincs is rá szükség, plusz, ha öblítőt tennél a mosáshoz, a mosókendő elveszítené hipoallergén tulajdonságait.

A termék hipoallergén, esszenciális mosószer, nem tartalmaz mesterséges lazítószereket és oldószereket, fehér és színes ruhák mosásához egyaránt alkalmas. Manapság úton-útfélen vegyi anyagokkal találkozunk, amelyek allergiát, kiütést, viszketést okoznak és károsak az egészségre.

Nagyon fontos mindenkinek tudnia, hogy a mosópor a nélkülözhetetlen mosóvegyületek mellett rengeteg töltőanyagot tartalmaz, és olyan vegyületek is vannak benne, amelyek megnyerő külsőt és kellemes illatot kölcsönöznek neki. Ezek az anyagok semmivel sem javítják a tisztítás minőségét, viszont allergiát okozhatnak és károsítják a környezetet.

A mosókendő a mosószer esszenciája, vagyis az, ami a mosóporban ténylegesen mos.

Sokan meglepődnek az első kipróbáláskor azon, hogy a mosókendő nem habzik.  Az a tévhit él a köztudatban, hogy ami nem habzik, az nem is hatékony, kevesen tudják, hogy a korszerű mosószerek használata esetén keletkező hab mennyisége nem arányos a mosószer tisztítóerejével. A nagy teljesítményű (HE) mosógépek gyártói olyan fékezett habzású mosószerek használatát javasolják, amelyeken speciális “HE-kompatibilis” jelölés található. A

A legtöbb mosókendő különleges, szabadalmaztatott, fékezett habzású formulája minden mosógéptípushoz ideális megoldást jelent. Az erős habzású mosószerek általában olyan anyagokat tartalmaznak, amelyekből szappanhab keletkezik, ezek azonban nem növelik a mosóerőt, hanem általában csak a látvány kedvéért kerülnek az összetevők közé.

A mosókendők szavatossága a gyártási időponttól számított 3 év. Ez jóval hosszabb időszak, mint a legtöbb mosópor és folyékony mosószer gyártói által ajánlott 6-12 hónap.

Összefoglalva a legfőbb előnyeit:

  • hatékony folteltávolítás,
  • egyszerű adagolás,
  • kompakt méret,
  • hipoallergén,
  • öko-logikus (környezetbarát) és öko-nomikus (gazdaságos),
  • kézi mosáshoz is használható

Ha nyitott vagy az újdonságokra, mindenképpen próbáld ki, hogy megtudd, neked való megoldás e a mosókendő vagy sem, én mindenképpen ezt teszem majd!

Hozzászólások