ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF),     Adatvédelmi szabályzat
Panaszkezelési információk


Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.szarito.hu (későbbiekben „webáruház”) oldalnak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, az abban leírtakat elfogadja. Ha valamilyen kérdése merülne fel ügyfélszolgálatunk elérhetőségén szívesen segítünk.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

I. Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

www.szarito.hu oldalhoz.

Az ÁSZF tartalma:
- Fogalmak meghatározása
- Üzemeltetői adatok
- Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
- A kínált termékek kategória besorolása
- Rendelési információk ismertetése
- A megrendelések feldolgozásávalíkapcsolatos információk
- Rendelés lépéseinek bemutatása
- A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
- Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
- Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
- Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatban
- Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
- Panaszkezelés
- Az elállási jog ismertetése
- Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
- Adatkezelési információk

Fogalmak meghatározása.
ÁSZF - Általános Szerződési Feltételek. (rövidítve: ÁSZF) Az Eladó és a Vásárló jogait és kötelezettségeit, a webáruház használatát magában foglaló leírás.
Fogyasztó, megrendelő, vásárló - A webáruházban vásárló magánszemély, cég vagy intézmény.
Eladó, Üzemeltető - A webáruházat üzemeltető Szárító-Termékgyártó Kereskedelmi, Szolgáltató Betéti Társaság (rövidítve: Szárító Bt.)


Adatvédelmi szabályzat - A vásárlás során megadott Vásárlói adatok kezelésére vonatkozó nyilatkozat.

Üzemeltetői adatok
Szárító Bt.
Adószám: 21183904-2-13
Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Ádám Jenő sétány 67.
Cégjegyzékszám: 13-06-043719
Kibocsátó: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Statisztikai számjel: 21183904 4617 117 13
Alapítás éve: 2002
Elektronikus levélcím: info@szarito.hu
Telefon: +36309516873

Kapcsolattartó: Eisenbacher József

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
A megjelenített termékek a webáruházban on-line rendelhetőek meg, házhoz szállítással.
 

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak Magyar forintban értendők és tartalmazzák a törvényben előírt áfát (általános forgalmi adó), azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. A szállítás költségéről pontos információt a megrendelés menüpontban kaphat vagy az ügyfélszolgálatunk elérhetőségén.
Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!
 
Rendelési információk
A vásárlás csak regisztráció nélkül is lehetséges. A megrendelés során kizárólag a legszükségesebb adatokat kérjük el, ami a rendelés (szállítás) lebonyolításához és a számla kiállításához szükséges.

A Vásárló a rendelés leadásával a Általános Szerződési Feltételek-ben (ÁSZF) és az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat elfogadja. Hozzájárul hogy a megadott adatokat az adatvédelmi szabályzat szerint a megrendelés teljesítése érdekében kezeljék, az adatainak meghatározott körét az Üzemeltetővel szerződött futárszolgálatnak átadják. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et és az Adatvédelmi szabályzatot időről-időre egyoldalúan módosítsa. Aktuális megrendelésének leadásával Ön a megrendelésekor hatályos ÁSZF-et és az Adatvédelmi szabályzatot ráutaló magatartásával elfogadja. Kérjük ezért, hogy későbbi megrendeléseinek leadása előtt is figyelmesen olvassa el a hatályos ÁSZF-et és Adatvédelmi szabályzatot. A webáruházban kötött szerződések, megrendelések nyelve: Magyar.

A megrendelések feldolgozása
A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-17 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.
Abban az esetben ha a megrendelések száma és azok feldolgozása idő igényességük miatt elhúzódna, akkor a következő munkanapon végezzük a feldolgozást. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő a Mobil- 8 -, Mobil- 6-, Mobil- 8 MAX-, és Mobil- 6 MAX Ruhaszárító termékek esetében 1-3 munkanap, az egyedi méretű Mobil- 8 és Mobil- 6 Ruhaszárítók a gyártási időtől függően általában maximum 7 munkanap.
Az internet és telefonszolgáltatás, továbbá a rendelések rögzítéséhez használt informatikai rendszer hibájából adódó hibákért, késedelemért nem vállalunk felelősséget!
A webáruházban megjelenített termék képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.


Rendelés elküldése

 

Ha megrendelését véglegesítette és adatait leellenőrizte küldje el megrendelését. A rendszer automatikus e-mailt küld az Ön által megadott e-mail címre, ami minden megrendeléssel kapcsolatos adatot tartalmaz.  Ez egy a rendszer által küldött automatikus válasz. Visszaigazolásnak nem minősül, a rendelést minden esetben a kollégáink külön email, vagy telefon útján véglegesítik, igazolják vissza. A webshopban feltüntetett árak tekintetében az árváltoztatás jogát fenntartjuk, az értékesítési árat a telefonos vagy e-mailes visszaigazolás (nem a rendelés vételéről szóló automatikus válaszban) kiküldésével véglegesítik a felek. A Felek közötti egyedi szerződés ezen időpontban jön létre. Amennyiben az Üzemeltető a visszaigazolás alkalmával arról tájékoztatja a Vásárlót, hogy az általa megrendelt több termék közül egyes termékek nem állnak rendelkezésre, vagy azok leszállítása az átlagos szállítási időtartamokhoz képest csak lényegesen hosszabb idő alatt lehetséges, úgy Vásárló dönthet a teljesíthető megrendelés fenntartása, vagy az attól való elállás mellett.

Az egyeztetett időpontban kiszállítjuk a megbízott futárcéggel a megrendelt termékeket.
Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Az Üzemeltető a Vásárló által rendelkezésére bocsátott hibás vagy hatálytalan adataiból eredő károkért felelősséget nem vállal.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár (fuvarozó) előtt szíveskedjék átvenni, megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli hiány vagy sérülés reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás, információk
Webáruházunk megrendeléseinek kiszállítását a szerelési szolgáltatásunk igénybevétele esetén  a cégünk saját munkatársa végzi. Amennyiben szerelést nem igényelt úgy szerződött külsős szállítócég munkatársai teljesítik a kiszállítást. A szerelési szolgáltatásunk igénybevétele esetén a kiszállítást végző munkatárs előre értesíti telefonon az átvevőt, mivel ez az időpont megegyezik majd a felszerelés igénybevételének időpontjával.

 

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket utánvétellel, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak (fuvarozónak). Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének (beleértve a sikertelen és az újbóli szállítás ellenértékét is) előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Tájékoztatjuk, hogy a csomag átvételének meghiúsulása nem érinti az Üzemeltető és Vásárló között a megrendelt és visszaigazolt termék(ek)re vonatkozó adásvételi szerződés szerinti kötelezettségeket.

45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti kötelező fogyasztói tájékoztatás
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően az Üzemeltető a termékre vonatkozó megrendelés, illetve az adásvételi szerződés megkötését megelőzően az alábbiakról tájékoztatja Önt mint a termék megvásárlóját.
A termékeink lényeges tulajdonságairól termékek megrendelésére szolgáló internetes webáruházban tájékoztatjuk. Amennyiben valamely termék tulajdonságait illetően bizonytalan, vagy kérdése van, megrendelésének leadása előtt forduljon kollégáinkhoz akár telefonon, akár e-mailben. Az Ön által megrendelni kívánt termékek megnevezése, mennyisége és bruttó (adót tartalmazó) vételára a megrendelés során a „Kosár tartalma” menüpontban érhető el.
A termékek értékesítőjeként mind szóbeli, mind írásban előterjesztett panaszait a hatályos jogszabályok rendelkezései szerint kezeljük.
Kellékszavatosság: Ön a Forgalmazó hibás teljesítése esetén a Forgalmazóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Választása szerint a következő kellékszavatossági igényekkel élhet: a) Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Forgalmazó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. b) Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ár arányos leszállítását vagy a hibát a Forgalmazó költségére Ön is kijavíthatja, kijavíttathatja vagy - végső esetben – c) a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Forgalmazó adott okot. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de legkésőbb a hiba felfedezésétől számított két héten belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket a Forgalmazó értékesítette. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Termékszavatosság: A Termék hibája esetén Ön - választása szerint - a fenti kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet a Forgalmazóval vagy a termék gyártójával szemben. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A Termék e jog gyakorlása szempontjából akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az azt teljesítővel szemben érvényesítheti.
Jótállás: A fenti szavatossági igényektől meg kell különböztetni a jótállást. A Forgalmazó az általa forgalmazott termékekre jótállást (hétköznapi szóhasználattal garanciát) a vásárlástól számítva 3 évre vállal. Meghibásodás esetén a termékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. Azoknál a termékeknél ahol nincs garancialevél mellékelve és hibát észlel keresse ügyfélszolgálatunkat. Javasoljuk, hogy a Vásárláskor kapott számlát vagy blokkot őrizze meg. A számlával vagy blokkal tudja bizonyítani, hogy a termék még a garancia időn belül van. Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.
Elállás: Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a Szerződéstől. Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a Terméket átveszi. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a Forgalmazó ÁSZF-ben megjelölt postai, illetve e-mail címére, Ebből a célból felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát is. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Ha Ön eláll a Szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást (ideértve az esetleges szállítási díjat is). Az elállási jog gyakorlása esetén Önt a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a Forgalmazó azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Egy sérült, méretre vágott, kifúrt, felszereléskor szerszámmal megsértett, hiányos alkatrészekkel visszaküldött termék újként nem adható el, ezért értékcsökkenés jön létre és szükséges lehet alkatrészek pótlása, cseréje amit a Forgalmazó Ön felé költségként számít fel. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt személyesen visszaadja vagy elküldi a terméket. A Termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. A visszatérítés során, amennyiben a Terméket személyesen szállítja vissza, úgy az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, ha a Terméket postán vagy szállító igénybevételével küldi vissza, úgy banki átutalás útján térítjük vissza a vételárat az Ön által az elállási nyilatkozatban megadott belföldi számlaszámra. E visszatérítési módok alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte (a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni). Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával vagy digitális fényképezőgéppel rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt). Amennyiben a termék helytelen használatából adódó hibát vagy bizonyítható kárt észlelünk, az ellenszolgáltatás visszafizetési kötelezettségünkbe beszámítjuk az okozott károk, értékcsökkenés  megtérítésére vonatkozó követelésünket. Ezen károk, értékcsökkenés felméréséig a termék ellenszolgáltatásának visszafizetését felfüggesztjük.
Ellálási nyilatkozatminta (csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi Termékek adásvételére irányuló Szerződés tekintetében.
Szerződéskötés (rendelés leadásának) időpontja: ....................................................................................................................................
Vásárló (fogyasztó) neve: ...................................................................  Vásárló (fogyasztó) címe: ...........................................................
Az elállással érintett termékek megnevezése: ...................................................................................................................
Bankszámlaszám (ha a terméket nem személyesen szállítja vissza):...........................................................................................................
Kelt: [Helység], [Év, hónap, nap]
Vásárló (fogyasztó) aláírása:____________________________________________________________________________________
 
Panaszkezelési lehetőségek.
Javasoljuk, hogy panaszát ha lehetősége van írásban küldje el elérhetőségeinkre és ha lehetséges fotót is mellékeljen a könnyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében.
Panaszát megteheti telefonon, levélben vagy e-mailben.
Termék reklamációnál szükség van a termék vásárlását igazoló számlára amivel a vásárlást és annak idejét igazolni tudja.

Az Általános Szerződési Feltételek és az egyes szabályzatok módosításának jogát fenntartjuk!

Készült: Szigetszentmiklós, 2016.                                                                 
 

 

Szárító Bt.

Adószám: 21183904-2-13

Cégjegyzékszám: 13-06-043719
2310. Szigetszentmiklós, Ádám Jenő sétány 67.

A céget bejegyző hatóság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Eisenbacher József

Tulajdonos

info@szarito.hu
Tel: +36 30 400 2152